Dagtochten

De dagtocht is een combinatie van een gezellig dagje uit en tegelijk heel veel leren. Met, normaal gesproken, vier cursisten en twee instructeurs ben je de hele dag onderweg in de Toyota Verso. De cursisten die met de dagtocht mee gaan zitten meestal al heel dicht tegen het examen aan. Je moet redelijk ver zijn in je opleiding om de meeste profijt van de dagtocht te hebben.

We starten om 8.30u / 9.00u op kantoor met een kopje koffie of thee. Daar wordt globaal de route doorgesproken. Voordat we gaan rijden doen we nog een uitgebreide voertuigcontrole.

En dan kunnen we op weg. Eerst voor iedereen een half uur snelweg. Dat brengt ons al een eind Nederland in. Nu is het tijd voor een koffiepauze. Tijdens de koffie krijgen de deelnemers de routebeschrijving, whiteboard stiften en geplastificeerde kaarten van Nederland. Op de kaarten moeten ze de route aangeven. Nu is het de kunst om zo veel mogelijk van de snelweg af te blijven. Als we dan weer gaan rijden zijn de cursisten die niet rijden verantwoordelijk voor de navigatie. Bij een plotselinge afsluiting van een weg zal dus een creatieve oplossing gevonden moeten worden. Om het half uur wordt er gewisseld van chauffeur. Bij het bedrag van de dagtocht zit de koffiepauze en een lunch inbegrepen.

Bij heel mooi weer een picknick en anders vinden we wel een leuk restaurantje.

De cursisten leren op deze dag kaartlezen en route bepalen.

Ze leren van elkaar. Ze geven elkaar positieve feedback en rijden eens in een heel ander gebied.

Er wordt veel aandacht geschonken aan het leren herkennen van informatie die de weg je geeft.

(Hoe herken je zijstraten en moeilijkere situaties e.d.)

Lees voor de ervaringen van verschillende cursisten ook die pagina maar eens.

banner02