Mindervaliden

Mindervaliden rijlessen?

Aangepast Rijles volgen in een aangepaste automaat dat kan bij Verkeersschool van den Pangaard.

De eigenzinnigste autorijschool van oa  omgeving:
Almere / Amsterdam / Gooi  o.a. / Huizen Weesp  Limburg : Roermond / Weert / Venlo

Een lichamelijke lichamelijke  of lichte verstandelijke beperking. Het eerste wat u hoort, u zult nooit uw rijbewijs kunnen halen. Onzin zeggen wij! Voor de meeste beperkingen is een oplossing. Wij bieden mindervaliden rijlessen.

Lichte lichamelijke Beperking :
Wat zijn mogelijkheden bij verkeersschool van den pangaard op dit moment?

1a.  Groeistoornis  (1.20 m)

4 puntgordel aanwezig zodat u recht en veilig in u stoel blijft zitten

1 b. Beperking Benen:

bijv: Remmen met duwstang en Gas geven met uw handen, via een Ring aan u stuur. linker gaspedaal ook aanwezig.

  • gas geven met uw handen
  • remmen met uw handen

2. Beperking Handen:
stuurknop met geïntrigeerde schakelaars voor o.a, richtingaanwijzer, groot licht, dimlicht, claxon, ruitenwissers voor en achter

HomeSmartSteer handset stuurknop met geïntrigeerde Schakelaars

3. Beperking nek :

extra dode hoekspiegels.

4. U bent Doof  of Slechthorend:
Indien slechthorend bent en u gebruikt een gehoorapparaat, vraag dan via u ziektekostenverzekering een  cochleair implantaat( CI) aan met een CI microfoon.

U zult merken dat u uw aandacht dan weer beter kan verdelen. U kunt de CI in verschillende standen waardoor u meer of minder van u omgeving hoort. Hier door kunt u de instructies beter uitvoeren. Waardoor het rijden in het verkeer weer ontspannender wordt.

Indien u helemaal doof bent dan gebruiken we een lichtindicator, waarmee we signalen kunnen geven of u gas moeten geven of moet remmen ed. Wij gebruiken uiteraard ook een navigatiesysteem. Onze ervaring cursisten gaan ontspannender rijden.

5. Lichte Verstandelijke Beperking:
Cursisten met een lichte Verstandelijke beperking kunnen soms wel hun rijbewijs halen.Maar in de meeste gevallen adviseren wij hen automaat rijles te gaan volgen, omdat ze dan minder handelingen hoeven uit te voeren. In de meeste gevallen zijn deze cursisten Langzaam denkend / lerend en hebben dus meer tijd nodig, om alles te regelen !

Keuring:
Iedereen met een beperking hoe licht ook moet een JA invullen op de eigen verklaring.  In alle gevallen moet u rekening houden met een keuring door de medische staf van het CBR. Deze keuring vraagt u aan door een van de vragen op de zogenaamde eigen verklaring met JA in te vullen !

(De EV moet iedere aankomende bestuurder(ster) verplicht invullen) Indien u deze verklaring bewust niet juist invult, kunt U worden vervolgt volgens artikel 114 van de wegenverkeerswet eigen verklaring (ev)

Voor cursisten die  langzaam denkend/lerend zijn vraag 10 in vullen!

10 )  ben langzaam denkend/lerend

Na een gratis praktijk rijtest met een medewerker van de medische afdeling, hoort u wat de mogelijkheden zijn en aan welke eisen u moet voldoen om aan het verkeer te mogen deelnemen! ( u betaald wel voor huur van de lesauto inclusief instructeur). Deze eisen komen in code op uw rijbewijs te staan!

Bij het niet navolgen van deze eisen, kunt u bij een mogelijke aanrijding, volledig aansprakelijk worden gesteld door de rechter!

Voor cursisten met een  lichte Verstandelijke Beperking kan er  nog een extra Medische Keuring noodzakelijk zijn door een psycholoog. De kosten van deze keuring zijn min. 200.00 euro.

Bel of mail ons via onze contactpagina, wij informeren u graag!