Praktijk- en faalangst en medische praktijk-examens

Binnen onze verkeersschool hebben wij veel te maken met faal-angstige en onzekere cursisten. Heel veel is op te vangen door gewoon de tijd te nemen en veel ervaring op te doen.  Ook kan je kiezen uit verschillende praktijkexamens :

Tussentijdsetoets:
voorbereiding op je praktijkexamen, voordeel je kunt vrijstelling krijgen voor je bijzondere verrichtingen bij het eerst komende praktijk-examen indien je deze veilig uitvoert tijdens je toets.

Praktijkexamen:
u gaat ongeveer 30 a 40 min de weg op met een standaard praktijk-examinator

Faalangst-examen:
na een voorgesprek gaat u de weg op met Faalangst-examinator. U heeft tijdens de examen-rit de mogelijkheid voor een korte pauze als de stres de overhand neemt. U heeft een kleine 1.5 uur voor deze rit maar u rijdt  gemiddeld niet langer dan 40 a 60 minuten. (ook heel geschikt voor cursisten die snel moe zijn of boven de 30 zijn)

Bnor-examen:
Na 4 x te zijn gezakt komt u automatisch terecht bij een Bnor-examinator op een Bnor locatie. Meestal een hotel of een sporthal, soms ook via een standaard CBR locatie. Deze examinators zijn er op getraind om op een rustige manier met u om te gaan, ze kijken, en praten met u om er achter te komen waarom u niet kunt slagen.

AA-praktijkexamen:
Indien u handicap heeft krijgt in de meeste gevallen een medisch praktijk-examinator mee. Hij of zij houdt dan rekening met uw handicap, of met de mogelijke aanpassingen die u nodig heeft. U krijgt alleen een medisch-examinator mee als u dat gemeld heeft via de “Eigenverklaring”. Een oproep voor medisch gesprek of Praktijk-rijtest behoort tot de mogelijkheden, u bent verplicht daar aan mee te werken volgens artikel 114 wegenverkeerswet 1994

Slagings-perentage:
Wij vinden dat je geen appels en peren met elkaar kunt vergelijken:
Groot verschil als je als Rijschool alleen maar 18 jarige of 30 jarige cursisten, of cursisten met Faal- of examen-angst of cursisten met moeilijk of langzaam leervermogen of cursisten met een medisch handicap in je lesauto of theorielokaal hebt zitten.

Bach-bloesemremedies:
Sommige cursisten hebben een beetje meer nodig. Daarom hebben wij besloten om te kijken of we die cursisten met de Bach-bloesemremedies een stapje verder kunnen helpen. Dr. Edward Bach leefde van 1886 tot 1936. Hij was arts in Londen en erg geïnteresseerd in homeopathie. Toen hij zelf ernstig ziek werd merkte hij dat hij instinctief wist welke planten hem konden genezen. Tot vlak voor zijn dood is hij blijven zoeken naar hoe hij mensen hiermee van dienst kon zijn. Dr. Bach geloofde dat de dauw die op de bloemen lag de helende krachten absorbeerde. In het begin verzamelde hij dus alleen de dauw. Totdat de vraag het aanbod oversteeg. Hij begon de bloemen te verzamelen en liet deze in bronwater in de stralende zon staan. Hieruit zijn 38 remedies voortgekomen die elk helpen bij een bepaalde gemoedstoestand.

De 38 remedies werden door hem ingedeeld in 7 groepen:

  • Angst
  • onzekerheid
  • eenzaamheid
  • onvoldoende interesse voor huidige omstandigheden
  • overgevoelig voor invloeden en denkbeelden
  • moedeloosheid en wanhoop
  • overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Indien je meer wilt weten over de bach-bloesemtherapie kan je het beste even telefonisch contact opnemen met Adrienne.