Theorie

De theorielessen worden gegeven in groepjes van maximaal 8 cursisten in de theorieruimte van Verkeersschool van den Pangaard in de regio:

Almere: het Gooi, en Noord-Holland aan de Terracottastraat 66, 1339 BL Almere Buiten

Limburg: aan de Kasteel Keverbergstraat 40, 6043 HX Roermond

De lessen worden gegeven door volledig bevoegde instructeurs. (Soms in samenwerking met een stagiair(e))

Wij vinden het heel belangrijk dat de regels in de theorieles uitvoerig besproken worden. Maar daarbij houden wij wel een constante link met de praktijk. Praktijkervaringen van de instructeurs en van de cursisten zijn dus heel belangrijk.

De theorie moet je immers niet alleen voor je theorie-examen kennen maar ook in de praktijk toe kunnen passen. bv gevaarherkenning , leer je ook in de praktijk, niet alleen uit een theorieboekje, of van een theorie-cdrom.

Na het volgen van de theorielessen is er nog veel ruimte voor extra begeleiding (gratis). Maak gebruik van de vrije inloopavond. Deze inloopavonden zijn alleen beschikbaar voor cursisten die bij ons theorieles hebben gevolgd, maar is zeker aan te raden voor mensen met dyslexie, moeite met de Nederlandse taal of andere (leer)problemen.

Je instructeur geeft aan wanneer het verstandig is om theorie-examen te gaan doen. De geldigheid van je theoriebewijs is 18 maanden.

Maar voordat je theorie-examen gaat doen, besteden we natuurlijk aandacht aan wat er van je verwacht op het theorie-examen en aan de manier waarop er bij het CBR geëxamineerd wordt. (zonder geldige legitimatie is er geen theorie-examen)

Manier van theorie-examen doen:

Klassikaal theorie-examen kun je zelf boeken op ww.cbr.nl

Individueel theorie-examen kan alleen via de rijschool worden geboekt. ivm rijschool verklaring bv:

medisch oorzaak

  • slechthorend
  • niet voldoende beheersen / begrijpen van de Nederlandse taal
  • dyslectie , dyscalculie
  • problemen met concentratie / snel afgeleidt
  • minimaal 4x gezakt bij standaard theorie-examen (bewijsbaar)

Indien je alleen een theorieboek / cd-rom wilt kopen kan je ook bij ons terecht.

(Alhoewel wij uiteraard de theorielessen wel aanbevelen)

Wij kunnen de boeken van VERJO leveren. Bel even voor de actuele prijzen.
Nu ook theorieles op lokatie mogelijk. Dan komen er uiteraard meerkosten bij (ook voor bedrijven) Het theorie-examen wordt altijd afgenomen door het CBR